Ihre Browserversion ist veraltet. Wir empfehlen, Ihren Browser auf die neueste Version zu aktualisieren.

Info - HU

Üdvözöljük a

VEREIN KUNST-OHNE-BARRIEREN

ZVR:824472000

(Müvészet akadályok nélkül közhasznú egyesület)
 honlapján


Célunk, hogy minden korosztályú, handicappal vagy anélkül élö ember megtalálhasson egy olyan platformot, ahol ötleteket, tapasztalatokat cserélhet másokkal, és gyakorolhatja az önmegvalósítást különféle rendezvényeken belül.


Mi úgy értjük magunkat, mint segítségnyújtót a handicappal élök  integrációjának való elöremozdításában és a velük szembeni tolerancia megnövelésében.

 

A szervezöröl és elnökröl:


Brigitte 2010. július 2-a óta ismeretlen okból paraplégiában szenved (vélhetöen gerincvelö-infarktus miatt).

 

Lovakkal gyerekkora óta szoros kapcsolatokat tart fenn, legutóbb 20 évig (a 2010 februárjában bekövetkezett haláláig) egy Angol telivér kanca, SISSI volt a társa, és többek között két Fjord-ló is. Az egyikkel, TROLL-al Magyarországon 8. helyezést érte el egy 40 km-es távlovaglóversenyen (16 indulóból).

 

Brigitte egy igazi világpolgár, eredetileg Németországból származik, de két Magyarországon töltött összesen majdnem húsz évig tartó idöszak között 9 évig Franciaországban is élt, és 2011 óta Ausztriát választotta új otthonának.

 

Magyarországon 2008-ban és 2009-ben létrehozta egy önálló kulturális rendezvényt a handicappal élök integrációjának elösegítése érdekében (www.historica-hungaria.gportal.huwww.kez-a-kezben.gportal.hu), és az új hazájában is folytatni szeretne ezt a tevékenységét.

 

2011 korai nyáron felvette a kapcsolatot a Reit- und Therapiezentrum Kottingbrunn-al (Lovas- és terápiacentrum Kottingbrunn), egy lovasok közti beszélgetés során – Gabriele Orac-kal - felvetödött az ötlet, hogy show-számot lovagoljon a Sissy nevü Fjord lovon.  Brigitte maga készítette jelmezét és lovagolt Elisabeth szólójának zenéjére, az Elisabeth címü musicalböl.

 

2011 öszén az Apropos Pferd fesztiválon „véletlenül” találkozott a Bad Schönau-i Haflingi-tenyésztö Gerhard Lueffel, akinél nem csak tevékeny támogatást talált, hanem az új álomlovát, ANASTASIÁt is!

 

 

Anastasia 2014 dezemberében bekövetkezett hirtelen haláláig Brigitte és Anastasia nem csak nagyon sikeresen részt vett számos show-programmal különféle eseményeken - pl. Apropos Pferd, Inform kiállítás és vásár, sok egyéb lovas-rendezvény - a publikum nagy örömére, hanem létre hozott az énekes és színész Markus Pol-lal együtt egy egészen új müfajt. Egy rendkívüli összjátékban énekes, lovas és ló között - új interpretációban és prezentációban - elöadják jeleneteket ismert musicalekböl. És Brigitte maga is énekel lóháton. 

 

EQUI-PARADE

a handicappal és anélkül élők show-lovaglás és ló-színház jelképe. Lóháton nincs különbség, itt csak a ló és lovas közötti egység számít, az öröm a sikeres fellépésen. 

EQUI-PARADE  elöadások során lovak és jelmezben lévö lovasok mutatják tehetségüket, interpretálnak és elmesélnek a publikumnak fergeteges zenével a történeteket. 

De nem csak a zenében rajtözködö történetet, hanem a saját történetét is: mesélnek életakaratról, akadályok leküzdéséröl, elismerésröl, kitartásról, segítökészségröl és közösségi akaratról. 

 

EQUI-PARADE  példakép szeretne lenni és egy lehetöség mindazok

 számára, akik azt hiszik, hogy egy handicap miatt nem lovagolhatnak

 vagy nem vehetnek részt elöadásokon.

És ötleteket szeretne adni, az emberek saját kreativitásához. 

 

MUSIC-ALL & MORE 

Ahogyan a név sugallja, a rendezvényen elhangzanak dalok közkedvelt musicalekböl, de operettekböl, operákból, és más zenei müfajokból is. Mellette lehetnek egyéb kulturális események is - pl. egy kiállítás a foyerban, versmondás, pantomím vagy kerekesszékes tánc. 

Müvészek handicappal és anélkül, maga Brigitte is, több országból, sok nyelven, egy színes est alkalmából jönnek össze, szórakoztatni a mindig nagyon lelkes publikumot. 

 

 WUNDASCHEEN

(Csudijó)

Egy szórakoztató műsor sanzonokkal, musical- és operett-dalokkal, valamint anekdotákkal a színházi életből

fellép: Markus Pol és Brigitte Welcker

 

 Das gibt's nur 1x

(Ez csak egyszer van)

Egy szórakoztató szóló-műsor sanzonokkal, musical- és operett-dalokkal, valamint anekdotákkal a színházi életből

fellép: Brigitte Welcker

 

UNTERHALTSAMES GESUNGEN

 UND/ODER GELESEN /

 VORTRAEGE

 

 (Olvasó-esték)

Maureen O’Kelly - Brigitte müvészneve - alatt írt müvei, kis körben kerülnek a szerzö által felolvasásra, majd lehetöség nyilik egy színpadi beszédre vele. 

Az olvasó-estéket ÖGS (osztrák jel-nyelv) kiséretével is tarthatók. 

Regények és színdarabok, melyek szinte mindig is saját tapasztalatokat, történeteket feldolgozzák, vannak repertoáron, valamint egy színes csokor Elképesztö Történetek-kel és dalokkal a szerző saját, rendkívüli életéböl. 

 

 

Brigitte Welcker / Maureen O'Kelly